Pannacotta med grapefrukt

Pannacotta med grapefrukt
- 6 portioner
 
Detta behöver du:
 
2 gelatinblad
1 msk finrivet grapefruktskal
1 1/2 dl färskpressad röd grapefruktjuice
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
Ev lite röd hushållsfärg
 
Topping
 
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 röd grapefrukt
3 msk hackade pstagenötter
 
Så här gör du:
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 
Lägg grapefruktskal och juice, vispgrädde och socker i en kastrull.
Koka upp.
Ta från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner.
Låt stå 10 minuter. 
Tillsätt ev lite röd hushållsfärg.
Sila genom en finmaskig sil och häll upp i 6 glas.
Ställ i kylen minst 6 timmar.
 
Topping
 
Vispa grädde med vaniljsocker. 
Skala grapefrukten med kniv och skär ut filéerna.
Toppa pannacottan med grädden, nötterna och grapefrukt. 
 
 
Lycka till!
 
Kram



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0