Pannacotta med grapefrukt
Pannacotta med grapefrukt
- 6 portioner
Detta behöver du:
2 gelatinblad
1 msk finrivet grapefruktskal
1 1/2 dl färskpressad röd grapefruktjuice
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
Ev lite röd hushållsfärg
Topping
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 röd grapefrukt
3 msk hackade pstagenötter
Så här gör du:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Lägg grapefruktskal och juice, vispgrädde och socker i en kastrull.
Koka upp.
Ta från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner.
Låt stå 10 minuter.
Tillsätt ev lite röd hushållsfärg.
Sila genom en finmaskig sil och häll upp i 6 glas.
Ställ i kylen minst 6 timmar.
Topping
Vispa grädde med vaniljsocker.
Skala grapefrukten med kniv och skär ut filéerna.
Toppa pannacottan med grädden, nötterna och grapefrukt.

Lycka till!
Kram