Snickerskaka

Snickerskaka
 
Detta behöver du:
 
200 g smör
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl kakako
4 ägg
3 dl vetemjöl
150-200 g godiskolor av valfri sort,  t.ex dumle
 
Garnering
 
2 dl jordnötter
200 g mjölkchoklad, smält
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret i en kastrull. 
Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. 
Rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. 
Skär godiskolorna i bitar.
Strö över kolorna över smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-32 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt kakan kallna i formen.
Blanda jordnötter och den smälta chokladen. 
Rör bara om precis så att det blandas. 
Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna.
Skär sedan kakan i rutor.
Servera gärna med lättvispad grädde.
 
 
Lycka till!
 
Kram  
 
 

Lyxig chokladkladdkaka

Lyxig chokladkladdkaka
 
Detta behöver du:
 
125 g smör
200 g mörk choklad
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
 
Till formen
smör och kokos
 
Garnering
75-100 mörk choklad smält, kokos eller florsocker
 
Så här gör du
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt chokladen och smält den på eftervärmen. 
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i smord och bröad form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. 
Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
Låt kakan kallna i formen.
Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna. 
Pudra över lite kokos eller florsocker. 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0