Glass sandwich

Idag gjorde jag glass sandwich till fikat på jobbet. Passade perfekt i det fina vår vädret som var idag. Inte alls svårt att göra och det smakar som GB sandwich. Receptet kommer från tidningen Hembakat
 
Glass sandwich
 
Detta behöver du:
 
115 g smör, smält och avsvalnat
100 g strösocker (ca 1 dl)
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
62 g vetemjöl (ca 1,2 dl)
20 g kakao (ca 0,5 dl
 
Fyllning
 
1 pkt vaniljglass (den vanliga, rektangulära i pappkartong).
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och markera ut en rektangeln, ca 23 x 30 cm stor.
Vispa smör och strösocker fluffigt.
Tillsätt ägg, vaniljsocker och salt och vispa lite till.
Blanda vetemjöl och kakao och blanda i smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper och sprid ut den så så jämnt som möjligt och så den täcker rektangeln du markerat.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Ta ut och låt svalna i någon minut bara.
Skär ut små rektanglar medan kakan fortfarande är varm, 3,5 x 9 cm.
Skär glassen i cm-tjocka skivor och lägg en kaka ovanpå och en under.
Vira in individuellt i plastfilm och spara i frysen till servering.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 

Chokladbollskaka

Kom på att jag inte har lagt ut detta recept. Chokladbollar är ju gott men kanske lite tråkigt. Så varför inte göra en chokladbollskaka istället.
 
Chokladbollskaka
 
Detta behöver du:
 
8 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos
1 msk vaniljsocker
2 1/2 msk kakao
3 msk kaffe
2 1/2 dl florsocker (kan bytas mot 2 dl strösocker)
ca 1/2 dl vatten
 
Garnering
 
150 g choklad
kokos eller pärlsocker
 
Så här gör du:
 
Nyp ihop havregryn och smör.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg.
Sätt fast ett bakplåtspapper bottnen på en springform, 22-23 cm i diameter.
Tryck ut chokladbollssmeten i formen.
Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik.
Ta bort pappret och bottnen.
Smält chokladen över vattenbad eller i micron.
Strö över kokos och låt chokladen stelna i kylen.
Förvara kakan i kylen.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0