Minipavlova med passionsfruktscurd

Recepetet på marängen hittade jag i en tidning som jag hade hemma, Hembakat. Passionsfruktscurden har jag hittat på Fredriksfika. 
 
Minipavlova med passionsfruktscurd
- cirka 6 st
 
Maräng
 
Detta behöver du:
 
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 1/2 tsk maizena, majsstärkelse
3/4 tsk vitvinsvinväger
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 110 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa i sockret, lite i taget till ett hårt och blankt skum.
Vispa i mjölet och därefter vinägern i skummet.
Rita 6 rundlar, 8-10 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
Fördela skummet.
Använd baksidan av en sked för att forma och göra en grop i varje rundel..
Grädda marängerna mitt i ugnen i cirka 1 1/2 timme.
Stäng av sedan av ugnen men låt marängerna stå kvar och kallna.
 
Passionsfruktscurd
- 3 dl
 
Detta behöver du:
 
 
Juice och skal från 1 citron
1 dl passionfruktskärnor, cirka 8 stycken.
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
 
Så här gör du:

Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
Ta av från värmen och rör ner smöret.
Häll upp en väl rengjord burk och förvara i kylen.
Passionsfruktcurden håller cirka 2 veckor i kylen.
 
Sen är det bara att fylla sina maränger med curden. Vispa lite grädde till och dekorera med lite färska bär.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0