Havrerutor med mjölkchoklad

Havrerutor med mjölkchoklad
- ca 40 stycken
 
Detta behöver du:

8 dl havregryn 
2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk bakpulver
275 g smör, smällt
 
Garnering

150-200 g mörk choklad,  smält
Florsocker
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig deg i en bunke.
Fördela degen i en smord långpanna ca 27 *30 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt den kallna i formen. 
Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna.
Pudra lite florsocker på kakan innan servering.
 
 
Lycka till!
 
Kram ♡
 

 
 
 

Daimsnittar

Daimsnittar
- 26-30 stycken
 
Detta behöver du:
 
100 g smör, rrumsvarmt
1 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk ljus sirap
3 dl vetemjöl
ca 70 g daim
 
Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. 
Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker,  bakpulver och sirap till en kladdig smet. 
Tillsätt mjölet och och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg.
Knåda in bitar av daim i degen. 
Dela degen i två bitar. 
Forma avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper. 
Platta till längderna lite grann men inte för mycket för de flyter ut under gräddningen.
Grädda längderna mitt i ugnen i 14-17 minuter.
Skär dem i sneda snitt medan de är varma. 
Låt kakorna kallna på plåten. 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram ♡
 
 
 
 

Grundrecept för glass

Grundrecept för glass
 
Detta behöver du:
 
3 äggulor
100 g strösocker
10 g vaniljsocker
2, 5 dl mjölk (ta mjölk efter personlig smak)
2 dl vispgrädde
 
Så här gör du:
 
Vispa äggulorna , sockret och vaniljsocker tills det är luftigt.  
Tillsätt mjölken under omrörning. 
Vispa grädden ganska hårt. 
Rör ner de övriga ingredienserna i den vispade grädden. 
Se till att alla ingredienserna blandas ordentligt.
Slå på glassmaskinen och häll blandningen i nedkylningsskålen.
 
Tillredningstid: 40-50 minuter
 
Du kan kominera det här grundrecept med:
 
● 40 g hackad valnötter,  hasselnötter eller jordnötter
● 40 g hackad kanderad frukt
● 40 g grovhackad choklad
● 8 g kanel
 
Om du vill lägga till ingredienser tillsätter du dem till blandningen efter halva tillredningtiden.  
Kanel kan emellertid blandas redan med äggulorna. 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram ♡
 
 
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0