Pepparkakskärleksmums

Andra advent hade vi mamma och pappa här på lite adventsfika. Då passade jag på att testa detta recept som kommer också från Lindas bakskola och man blev inte alls besviken. 
 
Pepparkakskärleksmums
- cirka 20 bitar
 
Detta behöver du:

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk pepparkakskryddor
1 tsk mald kanel
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
 
Glasyr
 
50 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl florsocker
1 1/2 - 3 msk vatten
 
Garnering
 
Kokos

Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Blanda vetemjöl, pepparkakskryddor, kanel och bakpulver i en annan bunke.
Rör ner mjölblandningen i äggblandningen ihop med smör och mjölk.
Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en form, cirka 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-23 minuter..
Låt den kallna i formen.
 
Glasyr
 
Blanda alla ingredienserna till galsyren i en skål.
Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
Bred ut glasyren över kakan.
Strö över kokos och låt sedan glasyren stelna.
Skär kakan i rutor med en vass kniv. 
 

 
 
Lycka till!
 
Kramar
 
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0