Lax med bladspenat och pasta

Igår lagade jag denna rätt. Jag slängde även i citronsaft och chilisås i såsen. Blev så gott så detta borde ni testa.
 
Lax med bladspenat och pasta
- 4 pers
 
Detta behöver du:
 
4 portionsbitar laxfiléer
4 port pasta
1 gul lök
1 msk olja
salt och peppar
65 g bladspenat
2 dl lätt creme fraiche
1 dl mjölk
 
Så här gör du:
 
Tina laxen om den är fryst.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
Rör samman creme fraiche och mjölk.
Häll det i pannan och sjud cirka 8 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.
Servera pastan och grönsaker till.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 
 

Tacopaj

När T var här en lördag så lagade vi denna tacopajen. Vi bytte ut köttfärsen till sojafärs för att göra den vegetarisk och sen tog vi även i majs ihop med färsen.
 
Tacopaj
- 4 pers
 
Pajskal
 
Detta behöver du:
 
1 1/2 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 g kallt smör
1/2 dl mjölk
 
Så här gör du:
 
Skär smöret i små bitar.
Nyp ihop smöret med mjölet till en smulig massa.
Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda i 250 grader i cirka 10-15 minuter.
 
Fyllning
 
Detta behöver du:
 
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 burk krossad tomater
1 skivad lök
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
riven ost
oregano
 
Så här gör du:
 
Fräs köttfärsen med tacokrydda och vatten.
Lägg i pajskalet.
Häll krossade tomater över färsen.
Täck tomatkrosset med löken.
Blanda creme fraiche, majonnäs och ost till en sås.
Lägg såsen över den skivade löken.
Strö över lite oregano på toppen.
Grädda i 250 grader i cirka 15 minuter.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morotskaka med kesella frosting

Morotskaka med kesella frosting
 
Detta behöver du:
 
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 morötter
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
 
Frosting
 
25 g smör
250 g kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta smöret till frostingen och låt det svalna.
Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker.
Ställ frostingen i kylen.
 
Rör smör och socker poröst.
Rör i äggen, ett i taget.
Skala och riv morötterna fint.
Rör ner dem i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
Rör ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Bred frostingen över kakan.
Dekorera ev. lite med rivet apelsinskal.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0