Rund kärleksmumskaka

Rund kärleksmumskaka
 
Detta behöver du:
 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 g smör, smält
1 dl mjölk
 
Glasyr
 
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Ca 3 1/2 dl florsocker
1 msk starkt kaffe
Ev, lite vatten
 
Garnering
 
Kokos
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 180 grader. 
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk.
Vispa ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 38 - 40 minuter.
Låt den svalna i formen. 
 
Glasyr
 
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
Anpassa mängden florsocker så den blir lagom bredbar. 
Bred ut galsyren över kakan och strö över kokos
Låt glasyren stelna. 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 

Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka kanske låter lite konstigt men ack så gott. Tycker ni om kanelbulle och kladdkaka så ska ni testa detta.
 
Kanelbullekladdkaka
 
Detta behöver du:
 
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1/2 krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
 
Garnering
 
Pärlsocker
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet. 
Häll smeten i en springform, ca 22-23 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smörj och bröa formen. 
Strö över pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Känn med en provsticka. 
Låt kakan svalna i formen. 
Servera gärna med vispad grädde till. 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0