Hur man gjuter pralinskal

Nu tänkte jag skriva om hur man gjuter pralinskal.
 
Man måste temperera chokladen för att få bästa resultat på pralinerna och för att få ut praliner ur formen. 
När man har tempererat chokladen så är det dags att börja gjuta skal. 
Man häller chokladen i formen, ända upp. 
Slå formen i bordet så du får bort att alla luftbubblor. 
Vänta några sekunder så chokladen stelnar lite.
Vänd formen upp och ner så all choklad rinner ut. 
Slå gärna i formen så att all över flödig choklad rinner ut.
Sätt formen i kylskåpet så chokladen verkligen stelnar.  
När chokladen har stelnat helt och hållet så är det bara att fylla skalen med ganace eller någon annan fyllning, men tänk på att inte fylla ända upp.
Sätt formen i kylen så även fyllningen får stelna helt.
Sen är det bara att *locka* pralinerna och det gör man genom att ta lite smält choklad och täcka så att fyllningen inte syns. 
Låt stelna i kylen och sen är det bara att knacka ut praliner. 
Har du tempererat chokladen rätt så ska pralinerna ramla ut annars så har du gjort något fel.
 
 
Lycka till!
 
Kram ♡
 

Nougat praliner

Nougat praliner
- cirka 24 stycken
 
Du behöver:
 
Nougat
 
Så här gör du:
 
Smält nougaten i vattenbad eller i micro. 
Fyll nougaten i skal.
Låt stelna.
 
 
Lycka till!
 
Kram ♡
 

Lakrits praliner

 
Lakrits praliner
- cirka 24 stycken
 
Detta behöver du:

90 g mjölkchoklad
45 g mörk choklad
115 g vispgrädde
30 g glykos
10 g lakrits pulver
50 g smör
 
Så här gör du:
 
Hacka chokladen fint och lägg det i en bunke.
Koka upp grädde med glykos och lakrits pulver.
Häll över chokladen och rör till en elastisk massa.
Tillsätt smöret vid en temperatur på 35-40 grader.
Fyll ganachen i skal när den är 28-30 grader.
 
 
Lycka till!
 
Kram ♡
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0