Fudge Brownies

Dessa godingar gjorde jag igår. Ska jag göra detta igen så ska jag nog testa med mjölkchoklad istället för mörk choklad. Tror det kan bli snäppet godare. 
 
Fudge Brownies 
 
Detta behöver jag:

125 g smör 
2 1/2 dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
 
Chokladtryffel

1 1/2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
1/2 tsk smör
 
Garnering

ev lite flingsalt
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret i kastrull.
Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om.
Blanda sist i mjölet och rör om allt till en slät smet.
Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den.
Häll i smeten i formen och bred ut den med en slickepott.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.  
Den ska vara lite kladdig.
Låt den svalna i formen.
 
Chokladtryffel
 
Koka upp grädden i en kastrull. 
Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. 
Rör om.
Häll tryffeln i skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna.
Rör om då och då.
Bred ut tryffeln på kakan när den har tjocknat och blivit bredbar. 
Skär kakan i rutor och strö flingsalt på.
 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram ♡
 
 
 

Kärleksmums

Har man inte kokos hemma eller inte tål det så kan man lika gärna ta strössel. 
 
Kärleksmums
 
Detta behöver du:

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
 
Glasyr

60 g smör
3 1/2 dl florsocker
4 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering
 
kokos eller strössel
 
Så här gör du:
 
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölken omväxlande med mjölet som blandats med bakpulvret. 
Rör också i vaniljsockret och kakaon.
Vänd till sist i matfettet. 
Häll smeten i en välsmord långpanna, ca 25 x 35 cm.
Grädda kakan på första falsen i 175-200 graders ugnsvärme ca 20 minuter. 
Stjälp upp den.
Smält matfettet till glasyren.
Sikta florsockret.
Rör samman ingredienserna till en smidig glasyr.
Bred den över kakan medan den ännu är varm.
Strö över kokosen.
Skär kakan i bitar.
 
 
 
 Lycka till
 
Kram ♡
 
 
 

Cheesecake brownies

Tycker du om både cheesecake och brownies då är denna kakan för dig.  Browniesbotten med en cheesecake toppning, färskoströra. Ja, ni hör väl hur gott det låter?  Mums! 
 
Cheesecake brownies
 
Detta behöver du:

150 g smör
50 g mörk choklad, i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Färskost röra
 
200 g färskost, t. ex Philadelphiaost
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Så här gör du: 
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret och rör ner choklad och kakao.
Låt svalna.
Rör ihop äggen och sockret. 
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. 
Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet. 
Blanda färskosten med äggulan, socker och vaniljsocker. 
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35 x 40 cm.
Häll i browniesmeten. 
Klicka ut färskoströran ovanpå.
Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.
Grädda kakan långt ner i ugnen i 30-35 minuter. 
Låt den svalna och skär den i rutor. 
 
Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller glass.  Du kan även toppa med bär om du vill.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram ♡
 
 
 
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0