Toblerone praliner

Toblerone praliner
 
Detta behöver du:
 
0,75 dl vispgrädde
45 g honung
125 g toblerone
45 smör
5-6 mandlar
 
Så här gör du:
 
Finhacka chokladen och lägg i en skål.
Koka upp grädden tillsammans med honung och häll över chokladen
Blanda tills chokladen smält och massan är elastisk. 
Rör ner smöret vid 35-40 grader.
Blanda i mandeln hackad i mindre bitar.
Fyll i pralinskal när temperaturen är 28-30 grader.
 
 
Lycka till!
 
Kram  

Schweizernötsbräck

Schweizernötsbräck
 
Detta behöver du:
 
ca 75 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad
 
Så här gör du:
 
Rosta hasselnötterna i 180 i ca 10 minuter eller i en torr stekpanna. 
Gnugga nötterna mellan händerna tills överflödigt skal lossnat.
Hacka nötterna.
Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i micro.
Blanda ner 3/4 av nötterna i chokladen.
Bred ut chokladen till två längder på ett bakplåtspapper.
Strö över resten av nötterna.
Låt chokladen stelna i kylen.
Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumstemperatur. 
 
Lycka till! 
 
Kram

Mjölkchokladfudge

Om ni ska göra nåt godis till jul så rekommenderar jag att göra mjölkchokladfudge. Så gott! 
 
Mjölkchokladfudge
 
Detta behöver du:
 
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 1/2 msk kakao
50 g smör
150 g mjölkchoklad, bruten i bitar
 
Så här gör du:
 
Koka upp vispgrädde, socker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. 
Rör om tills den har har smält och allt blandats ordentligt. 
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16, klädd med bakplåtspapper. 
Låt den svalna. 
Ställ den i kylen i ca 1 timme.
Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
 
Lycka till!
 
Kram

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0