Kalljäst morotslimpa

Kalljäst morotslimpa
- 1 st
 
Detta behöver du:
 
 
25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 msk raspolja
1 tsk salt
1 liten morot
4 dl rågsikt
cirka 5 dl vetemjöl
 
Garnering
 
valfria frön
 
Så här gör du:

Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vatten och blanda tills jästen har lösts upp.
Skala och riv moroten fint.
Tillsätt rapsolja, salt, morot, rågsikt och vetemjöl, lite i taget.
Blanda till en lätt kladdig men smidig deg.
Knåda den några minuter.
Forma degen till en limpa, lika lång som limpformen.
Lägg den i limpformen, klädd med bakplåtspapper.
Låt den jäsa under bakduk i kylen under natten.
 
På morgonen 
Ta fram degen 20 minuter före gräddning.
Pensla limpan med vatten och strö över frön.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ställ in limpan längst ner i ugnen på ett galler.
Sänk värmen till 200 grader när du sätter in brödet.
Grädda limpan i cirka 45 minuter.
Ta upp den ur formen och låt svalna på ett galler.
 
 
Lycka till!
 
Kram 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0