Drömtårta

Bakade drömtårta igår på jobbet.  Brukar inte vara så bra på att göra drömtårta men igår så lyckades jag, trots att det var fredagen den 13:e. Kanske är 13 mitt tur nummer. Vem vet? Receptet kommer från "Sju sorters kakor"´.
 
Drömtårta
 
Detta behöver du:
 
3 ägg
1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
 
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Så här gör du:
 
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper.
Dra bort pappret som kakan gräddats på.
Låt den kallna.
 
Fyllning
 
Rör smör och florocker poröst.
Tillsätt vaniljsocker.
Rör ner äggulan.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
Låt drömtårtan ligga kall en stund innan den ska skäras.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 
 

Apelsinpannacotta

Denna pannacotta gjorde jag till nyår. Frisk och gott. Receptet kommer från jennysmatblogg.nu. Älskar dessa glas som jag fick i studentpresent.
 
Apelsinpannacotta
- 6 st
 
Detta behöver du:
 
2 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
1 styck apelsin
(skal + 2 msk pressad apelsinsaft)
 
Apelsintopping
 
1 1/2 gelatinblad
2 dl pressad apelsinsaft
 
Så här gör du:
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Värm upp grädden tillsammans med sockret i en kastrull.
Skär ett snitt på längden i vaniljstången och skrapa ur fröna och vänd ner både stång och frön ner i kastrullen.
Riv ner skalet på den tvättade apelsinen och pressa ner 2 msk apelsinsaft.
Låt allt sakta sjuda upp, när grädden kokar så fiskar du upp stången.
Krama ur gelatinbladen och rör ut med grädden.
Rör om ordentligt så allt blandas.
Häll upp i små portionsglas och ställ in i kylen i minst tre timmar innan du gör toppingen.
 
Topping
 
Lägg bladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Krama ner saften i en kastrull och låt sjuda upp, dra direkt bort från plattan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner ordentligt i apelsinsaften så att allt blandas väl.
Låt svalna något innan du häller detta lagret över pannacottan.
Ställ in i kylen minst en timme innan servering.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 

 

 
 
 

Chokladkräm

Gjorde denna dessert på jobbet för 2 veckors sen. Jag garnerade med krossad havreflarn och chokladdekorationer. Enkelt och gott.
 
Chokladkräm
-4 port 
 
Detta behöver du:
 
2 äggulor
1/2 dl strösocker
2 msk kakao
2 dl vispgrädde
 
Så här gör du:
 
Vispa äggulor och socker luftigt med elvisp.
Tillsätt kakao och fortsätt vispa till en jämn kräm.
Vispa grädden lätt. 
Vänd samman äggblandningen och grädden till en kräm.
Fördela krämen i portionsskålar.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0