Pepparkakskola

Kola med smak av ppepparkaka.
 
Pepparkakskola
 
Detta behöver du:
 
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskryddor
 
Så här gör du:
 
Koka smör, grädde, strösocker, sirap och vaniljsocker i cirka 15-30 minuter.
Rör om då och då.
Gör ett kulprov genom att hälla lite smet i kallt vatten och går det att rulla en kula så är kolan färdigt.
Rör ner pepparkakskryddorna. 
Häll smeten i en form.
Låt svalna.
Skär eller klipp kolan i mindre bitar.
Slå in kolorna i smörpapper eller bakplåtspapper. 
 
Lycka till! 
 
Kram

Apelsinkola

Apelsinkola
 
Detta behöver du:
 
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 st apelsin, rivet skal
 
Så här gör du:
 
Koka smör, grädde, strösocker, ljus sirap och vaniljsocker i cirka 15-30 minuter.
Rör om d å och då. 
Gör ett kulprov genom att hälla lite smet i kallt vatten och går det att rulla till en kula så är kolan färdigt.
Rör ner rivet skal från apelsinerna. 
Häll smeten i form.
Låt svalna. 
Skär eller klipp kolan i mindre bitar. 
Slå in kolorna i smörpapper eller bakplåtspapper. 
 
Lycka till!
 
Kram
 

Blåbärspraliner

Blåbärspraliner
- räcker till cirka 24 praliner
 
Detta behöver du:

140 g vit choklad
50 g blåbärspuré
10 g glykos eller honung
15 g smör
 
Så här gör du:
 
Hacka chokladen och lägg i en bunke. 
Koka upp purén med glykos och häll över chokladen. 
Rör till en elastisk massa.
Tillsätt smöret.
Fyll ganaschen i dina pralinskal. 
 
 
Lycka till! 
 
Kram 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0