Chocolate chip dough brownies

Mastiga brownies med chocolate chip cookie dough. Jag rekommenderar att göra små bitar. 
 
Chocolate chip dough brownies
- 35-40 st
 
Detta behöver du:
 
Brownie

400 g mörk choklad
275 g smör
350 g farinsocker
6 ägg
150 g vetemjöl
1 tsk vaniljextrakt eller 1 msk kaffe
 
Chocolate chip cookie dough
 
175 g smör, rumsvarmt
170 g strösocker
150 g farinsocker
200 g vetemjöl
2 msk mjölk
2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
200 g mini choladknappar eller hackad choklad

Garnering

50 - 100 g mörk choklad, smält
50 g choladknappar veller hackad choklad
 
Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält choklad och smör över vattenbad eller i micro.
Tillsätt farinsocker och rör ihop ordentligt. 
Tillsätt alla äggen och blanda väl.
Tillsätt mjöl och vaniljextrakt eller kaffe. 
Bred ut blaningen i en form , ca 20 x 30 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter
Låt den svalna.
 
Chocolate chip cookie dough

Rör smör, socker och farinsocker fluffigt.
Tillsått mjöl, mjölk och vanilj. 
Rör sist ner chokladen. 
Bred ut toppingen på den avsvalnade bottnen och ställ den i kylskåp i minst 1 timme.
Ringla över smält choklad och garnera med små chokladbitar strax före servering. 
Ställ ev in kakan i frysen i 1 timme så att den blir lättare att skära upp.
 
 
Lycka till! 
 
Kram
 
 

Grahamspinnar med rosmarin

Att göra sitt eget knäcke är lite jobbigt men blir otroligt gott. Tänk på att använda rikligt med mjöl till utbakningen. 
 
Grahamspinnar med rosmarin
 
Detta behöver du:
 
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt (37 º)
1 tsk salt
1 tsk rosmarin, torkad eller färsk
1 msk rapsolja
3 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl
 
Så här gör du:
 
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, rosmarin, olja, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. 
Knåda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. 
Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter. 
Sätt ugnen på 220 grader.
Kavla ut degen tunt, 2-3 mm, på ett mjölat bakbord. 
Kavla sista varvet med en kruskavel. 
Skär ut pinnar, ca 3 x 13 cm med en kniv.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Pensla bröden med vatten och strö över en blandning av lin- och chiafrön (jag tog sesamfrö istället för chiafrön).
Grädda bröden mitt i ugnen i 14-16 minuter. 
Låt dem svalna på plåten. 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 

Ryttarkaka

Gjorde denna kakan igår. Väldigt gott med kokos och choklad.  När jag gick i skolan,  på livsmedelsprogrammet så var denna ryttarkaka väldigt poluär. Den kakan kallas också för fusktosca. Kärt barn har många namn.
 
Ryttarkaka
 
Detta behöver du:
 
175 g smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 kryddmått salt
 
Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. 
Vispa ägg och socker pösigt. 
Rör ner mjölet,  kakao, vaniljsocker och salt. 
Häll i smöret.
Blanda ordentligt. 
Häll smeten i en smord långpanna.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter
 
Toscasmeten (täcket)
 
Detta behöver du:

75 g smör
2 dl socker
1, 5 dl grädde
1 dl ljus sirap
Knappt 1 påse kokos (200 g)
 
Så här gör du:

Blanda allt utom kokos och låt koka upp.
Sjud i 5 minuter. 
Blanda i kokosen. 
Häll smeten över den varma kakan. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
 
 
Lycka till!
 
Kram 
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0