Doptårta

Tårtorna jag gjorde till min systerdotters dop. Blev klassiska smaker, hallon, vaniljkräm och vispgrädde. Att göra sin egna vaniljkräm är så mycket godare och är inte svårt heller att göra. Rekommendera er att göra egen än att köpa.
 
Doptårta
 
Anslag/tårtbotten
 
Detta behöver du:
 
4 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
 
Så här gör du:
 
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Blanda runt.
Häll i smeten i formen.
Grädda i 175 grader i cirka 35 minuter
 
Rårörda hallon
 
Detta behöver du:
 
200 g hallon
2 tsk marsanpulver
e.v lite socker
 
Så här gör du:
 
Mosa hallonen lite lätt innan du blandar dem med marsanpulvret.
Ha i lite socker om du vill ha sötare bär
 
Vaniljkräm
 
Detta behöver du:
 
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
7 äggulor
0,75 dl maizena
50 g mjukt smör
 
Så här gör du:
 
Dela din vaniljstång på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna.
Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.
Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp.
Slå över den heta mjölken under vispning.        
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning.
När vaniljkrämen tjockar till sig, häll snabbt över i en kall skål.          
Tillsätt smöret, låt smälta och kyl vaniljkrämen i isbad eller kyl.
Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.
 
 
 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0