Äppeltekakor

 
Receptet kommer från Lindas bakskola.
 
Äppeltekakor
- cirka 20 st
 
Detta behöver du:
 
50 g jäst
6 dl mjölk fingervarmt
2 tsk salt
3 äpplen, rivna
150 g smör, rumsvamt
3 dl grahamsmjöl
14-15 dl vetemjöl
 
Så här gör du:
 
Smula ner jästen i degbunken och tillsätt mjölken. 
Sätt igång assistenten på låg hastighet.
Tillsätt salt, rivet äpple, smör, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget.
Kör degen i cirka 5 minuter.
Strö över lite vetemjöl och sätt på ett jäslock.
Låt degen jäsa under bakduk i cirka 45 minuter.
Kavla ut degen cirka 1 1/2 cm tjock. 
Stansa ut runda brödkakor i degen, cirka 12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller en rund skål. 
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över lite mjöl och nagga dem med en gaffel.
Låt dem jäsa under bakduk i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0