Äppeltosca
Äppeltosca
Detta behöver du:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen
ca 2 tsk malen kanel
Toscasmet
Detta behöver du:
50 g smör
0,5 dl strösocker
50 g mandelspån
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda äggvispet med mjöl, vaniljsocker och till det sist med det smälta smöret till en jämn smet.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform.
Smöra och bröa sedan formen.
Häll i smeten.
Skala och skär äpplena i klyftor.
Stick ner äppelbitarna i smeten.
Pudra kanel över kakan.
Grädda kakan i ugnen i cirka 25 minuter.
Toscasmet
Så här gör du:
Smält smöret och sockret i en kastrull.
Rör ner mandel, mjöl och mjölk.
Ta ut formen och höj värmen till 200 grader.
Häll toscasmeten över kakan och bred ut den jämnt.
Grädda i 8-10 minuter tills toscan har fått lite färg.
Servera kakan kall eller ljummen, gärna med med vispgrädde, vaniljsås eller glass.

Lycka till!
Kram