Mini pavlova med dumlefluff

Till nyår gjorde jag denna dessert. Receptet kommer från My kitchen stories. 
 
Mini pavlova med dumlefluff
- 6 st 
 
Dumlefluff
 
Detta behöver du:
 
200 g dumlekolor (ca  1 påse)
3 dl vispgrädde
 
Så här gör du:
 
Skär dumlekolorna i mindre bitar.
Lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden.
Värm försiktigt på låg värme under konstant omrörning.
Dumlekolorna ska ha smält helt i grädden. 
Häll upp dumlesmeten i en bunke. 
Plasta in och låt stå i kylsskåpet i minst 4 timmar (helst över natten) innan du vispar upp den. 
 
 
Kolsås
 
Detta behöver du:
 
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 ljus sirap
2 msk smör
2 krm salt
 
Så här gör du:
 
Koka upp alla ingredienser utom smöret i en tjockbottnad kastrull.
Sänk värmen vid första bubblan och låt det småputtra i 7-10 minuter (7 min för lite lösare sås, 10 min för lite krämigare sås). 
Dra av från plattan och rör i smöret.
Låt svalna. 
 
Marängskålar
 
Detta behöver du:
 
3 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl florsocker
 
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 100 grader. 
Täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke i av glas eller metall.
Tillsätt strösockret, lite i taget under forsatt vispning tills du får en fast och blank maräng. 
Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop allt en jämn och tjock marängsmet med slickepott. 
Spritsa eller klicka ut narängsmeten på plåten. 
Grädda skålarna i mitten av ugnen i cirka 1,5 timme. 
Stäng av värmen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1 timme.
Vispa upp dumlefluffet med elvisp på låg hastighet direkt när du har tagit det ur kylen. 
Fyll varje marängskål med dumlefluff och garnera med kolasås, grovhackade jordnötter, hallon, dumlekolor i tärningar och citronmeliss. 
 
Garnering
 
Salta jordnötter
Hallon
Dumlekolor
Citronmeliss
 
 
 
Lycka till!
 
Kram



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0