Salt kolapaj

Recpetet kommer från mykitchenstories.
 
Salt kolapaj
 
Detta behöver du.
 
Pajskal
 
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
 
Salt vaniljkola
 
300 g smör
4 dl strösocker 
1 dl ljus sirap
6 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
 
Så här gör du:
 
Pajskal
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop smör, vetemjöl, florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg.
Tillsätt eventuellt 1 msk vatten om det inte går ihop till en deg.
Kavla ut degen på mjölat bord och klä pajformen med degen ända upp till kanterna i ett jämnt lager.
Ställ pajformen i kylskåpet cirka 20 minuter för att stelna.
Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills den fått fin färg.
Ta bort aluminiufoliet efter halva tiden.
Låt svalna.
 
Salt vaniljkola
 
Blanda alla ingredienser till kolan i tjockbottnad kastrull.
Koka blandningen på medelvärme i 30-45 minuter tills den når 123 grader.
Häll kolasmeten i pajskalet.
Ställ in formen i kylskåpet och låt kolan bli helt kall. Detta tar cirka 2 timmar.
När pajen stått i kylskåpet är kolan hård, ta ut den en stund innan servering för att den ska bli sådär mjuk och len (jag rekommendera cirka 2 timmar innan).       
Servera grädde och hallon till.
 
 
 
Lycka till!
 
Kramar
 
                                                                              



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0