Bakad aubergine med fetaost och granatäpple
Bakad aubergine med fetaost och granatäpple
- 4 port
Detta behöver du:
2 st aubergine
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Fetaoströra
150 g fetaost
1/2 dl creme fraiche
1/2 citron, skal och saft
1 tsk honung
1/2 kruka färsk persilja
salt
svartpeppar
Sallad
machésallad
rödkål (vi tog rödlök istället)
kokta linser
granatäpplekärnor
olivolja
balsamvinäger
salt
svartpeppar
sötmandel (vi tog pumpafrön istället)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Halvera auberginerna och skär rutmönster i varje halva.
Lägg dem i ugnsfast form.
Skala och riv vitlök.
Gnid in vitlök, olja, salt och peppar över varje auberginehalva.
Baka i ugnen i cirka 40 minuter.
Fetaoströra
Mosa ihop fetaosten i en skål med creme fraiche, citronskal, citronsaft, honung och finhackad persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Sallad
Skölj salladen och skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin.
Sila av linserna och spola dem i kallt vatten.
Blanda samman alla ingredienser i en skål med granatäpple, olja, balsamvinäger, salt och peppar.
Tillsätt mandlarna strax innan servering.
Ta ut auberginena och lägg upp på ett fat.
Klicka över fetaoströra och toppa med sallad eller servera salladen vid sidan om.

Lycka till!
Kram