Morotsbröd i långpanna

Receptet kommer från Lindas bakskola.
 
Morotsbröd i långpanna
- 20 rutor
 
Detta behöver du:
 
 
25 g jäst
5 dl vatten eller mjölk, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
2 dl havregryn
3 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
2 tsk salt
2 dl morötter, finrivna
cirka 8 dl vetemjöl
 
Så här gör du:
 
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen har lösts upp.
Tillsätt olja och blanda ner havregryn och rågmjöl.
Låt blandningen stå i cirka 5 minuter.
Tillsätt salt, rivna morötter och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, cirka 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Skär degen i rutor, 5 x 4 stycken.
Nagga rutorna med en gaffel.
Låt degen jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 230 grader.
Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt det svalna i formen under bakduk.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0