Hönökaka på plåt

Receptet kommer från Lindas bakskola.
 
Hönökaka på plåt
- 3 plåtar
 
Detta behöver du:
 
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
100 g smör, rumsvarmt
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
9 dl rågsikt
8-9 dl vetemjöl
 
Så här gör du:
 
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt smör, sirap, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget.
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
Dela degen i tre bitar.
Kavla ut dem tunt på var sitt bakplåtspapper.
Kavla sista varvet med en kruskavel.
Nagga ordentligt med en gaffel om du inte har någon kruskavel så att det inte bildas stora luftbubblor under gräddningen.
Lägg de utkavlade degarna på var sin plåt.
Låt dem jäsa unde bakduk i 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Håll koll på att de får lagom med färg.
Låt dem svalna på ett galler under bakduk. 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0