Minipavlova med passionsfruktscurd
Recepetet på marängen hittade jag i en tidning som jag hade hemma, Hembakat. Passionsfruktscurden har jag hittat på Fredriksfika.
Minipavlova med passionsfruktscurd
- cirka 6 st
Maräng
Detta behöver du:
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 1/2 tsk maizena, majsstärkelse
3/4 tsk vitvinsvinväger
Så här gör du:
Sätt ugnen på 110 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa i sockret, lite i taget till ett hårt och blankt skum.
Vispa i mjölet och därefter vinägern i skummet.
Rita 6 rundlar, 8-10 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
Fördela skummet.
Använd baksidan av en sked för att forma och göra en grop i varje rundel..
Grädda marängerna mitt i ugnen i cirka 1 1/2 timme.
Stäng av sedan av ugnen men låt marängerna stå kvar och kallna.
Passionsfruktscurd
- 3 dl
Detta behöver du:
Juice och skal från 1 citron
1 dl passionfruktskärnor, cirka 8 stycken.
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
Så här gör du:
Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
Ta av från värmen och rör ner smöret.
Häll upp en väl rengjord burk och förvara i kylen.
Passionsfruktcurden håller cirka 2 veckor i kylen.
Sen är det bara att fylla sina maränger med curden. Vispa lite grädde till och dekorera med lite färska bär.


Lycka till!
Kram