Schweizernöttryffeltårta

I onsdags hade jag besök och då bjöd jag på denna tårta. Den blev väldigt uppskattad.
 
Schweizernöttryffeltårta
- cirka 12 bitar
 
Detta behöver du:
 
200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
 
Tryffel
 
1 1/2 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
20 g smör
 
Garnering
 
100 g schweizernötchoklad, hackad.
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker.
Blanda ordentligt. 
Tillsätt ägg och vetemjöl.
Blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform med avtagbar kant, 23-24 cm i diameter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i cirka 32-35 minuter.
Låt den kallna i formen.
 
Tryffel
 
Värm upp grädden i en kastrull.
Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden.
Tillsättg smöret och rör om till en slät smet.
Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen.
Hacka schweizernötchokladen.
Strö den över chokladtryffeln.
Ställ den i kylen och låt stelna.
Skär den i bitar när tryffeln har stelnat.
Skulle det bli något över så går det utmärkt att frysa in den.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0