Schweizernöttryffeltårta
I onsdags hade jag besök och då bjöd jag på denna tårta. Den blev väldigt uppskattad.
Schweizernöttryffeltårta
- cirka 12 bitar
Detta behöver du:
200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Tryffel
1 1/2 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
20 g smör
Garnering
100 g schweizernötchoklad, hackad.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker.
Blanda ordentligt.
Tillsätt ägg och vetemjöl.
Blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform med avtagbar kant, 23-24 cm i diameter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i cirka 32-35 minuter.
Låt den kallna i formen.
Tryffel
Värm upp grädden i en kastrull.
Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden.
Tillsättg smöret och rör om till en slät smet.
Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen.
Hacka schweizernötchokladen.
Strö den över chokladtryffeln.
Ställ den i kylen och låt stelna.
Skär den i bitar när tryffeln har stelnat.
Skulle det bli något över så går det utmärkt att frysa in den.


Lycka till!
Kram