Morotssoppa med apelsin och basilika
Jag sparade detta recepet på ica appen för länge sen och idag testade jag det och det blev riktigt gott. Jag tog torkad basilika för det hade jag hemma istället för färsk.
Morotssoppa med apelsin och basilika
- 4 port
Detta behöver du:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 morötter
1 medelstor potatis
1 msk olivolja
12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl färskpressad apelsinjuice
1 kruka basilika
Salt och peppar
1 citron
Så här gör du:
Skala lök, vitlök, morötter och potatis.
Skär i små bitar.
Fräs allt i oljan i en kastrull.
Tillsätt buljong och apelsinjuice.
Koka på svag värme i cirka 20 minuter eller tills allt är mjukt.
Plocka bladen från basilikan och lägg ner dem i soppan.
Mixa soppan slät.
Smaka av med salt, peppar och ev lite pressad citron.
Servera soppan med bröd.

Lycka till!
Kram