Sirapslimpa

Bakade sirapslimpa för ett tag sen. Smakade som Pågenlimpa ni vet man kan köpa i affären. Receptet kommer från Lindas bakskola. 
 
Sirapslimpa 
- 2 limpor
 
Detta behöver du:
 
50 g jäst
7 dl mjölk eller vatten, fingervarmt
2 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl ljus sirap (mörk funkar också bra)
9 dl rågsikt
cirka 9 dl vetemjöl
 
Så här gör du:

Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölk eller vatten och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, smör, sirap och rågsikt.
Blanda ordentligt.
Tillsätt vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg.
Knåda degen i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i cirka 45 minuter.
Dela degen i 2 delar.
Rulla dem i mjöl och forma dem till limpor.
Lägg limporna i var sin limpform, cirka 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
Strö över lite vetemjöl.
Låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Grädda limporna längst ner i ugnen i cirka 55 minuter.
Ta upp dem ur formarna för att svalna på ett galler. 
 
 
 
Lycka till!
 
Kramar 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0