Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor
Igår lagade jag vegetarisk lasagne. Blev super gott. Testa vetja.
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor
- 4 port
Detta behöver du:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 pkt färska lasagneplattor (200 g)
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
2 halloumiostar (á 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor, gärna rostade
1 1/2 dl riven prästost
salt och peppar
ev färsk timjan till garnering
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, cirka 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
Koka på medelvärme utan lock cirka 5 minuter.
Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare cirka 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Skär halloumin i tunna skivor.
Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnsäker form, cirka 20 x 30 cm.
Börja och avsluta med tomatsås.
Strö över riven ost.
Ställ in i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
Garnera ev med timjan.


Lycka till!
Kram