Daim biskvier
Förra veckan gjorde jag daim biskvier. Recepet kommer från Jennys matblogg.
Daim biskvier
- cirka 15 st
Detta behöver du:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Smörkräm
150 g smör, rumsvarmt
1, 5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1,5 dubbeldajm
Topping
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan.
Blanda ihop med socker och äggvita.
Klicka eller spritsa ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt.
Grädda cirka 10-20 minuter tills de har fått en fin färg.
Låt svalna.
Smörkräm
Vispa ihop smöret med övriga ingredienser till en slät kräm.
Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen.
Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelbottarna antigen med en sked eller palett.
Ställ in i kylen eller frysen minst 1 timme.
Topping
Smält chokladen.
Doppa biskvierna i chokladen.
Vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.
Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl. Det går även bra att frysa dom.


Lycka till!
Kram