Hallon & vit choklad biskvier
I helgen bjöd jag mina kära min kollegor på hallon & vit choklad biskvier och passionfrukt & mörk choklad biskvier. Fick mycket beröm för de. Här kommer recepet på hallon & vit choklad biskvierna.
Grundrecepetet kommer från Jennys matblogg.
Hallon & vit choklad biskvier
- cirka 15 st
Detta behöver du:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Smökräm
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Cirka 1 dl färska hallon
Topping
150 g vit choklad
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan.
Blanda ihop med socker och äggvita.
Spritsa eller klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitten i ugnen i cirka 10 minuter, tills de har fått en fin färg.
Smörkräm
Vispa ihop smör, florosocker och vaniljsocker fluffigt.
Tillsätt hallonen och fortsätt vispa.
Bred smörkrämen lite toppigt med en sked eller palett på undersidan av mandelbottnarna.
Ställ i kyl eller frys minst 1 timme.
Topping
Smält chokladen i en t.ex kopp i micro.
Doppa biskvierna i chokladen.
Vrid eller skaka så att överflödig choklad rinner av.
Förvaras i kyl men går också jättebra att frysa dom.


Lycka till!
Kram