Morotssoppa med ingefära

Morotssoppa
- 4 port
 
Detta behöver du:
 
10 morötter
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 msk färsk strimlad ingefära
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
salt och vitpeppar
sambal oelek
 
Tillbehör
 
Gräddfil eller crème fraiche
Rostade pumpafrön
 
Så här gör du:
 
Skala morötterna och skär dem i mindre bitar.
Skala och hacka vitlök, lök och ingefära.
Fräs alltsammans i en stor kastrull på medelvärme.
Tillsätt vatten och buljong och låt koka på medelvärme i cirka 15 minuter.
Mixa soppan med mixerstav.
Krydda med salt, vitpeppar och sambal oelek.
Häll soppan i skålar och toppa med gräddfil och rostade pumpafrön.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0