Chokladkaka
När man inte har bakat på ett bra tag och känner att det börjar klia i fingrarna. Då snor man ihop en chokladkaka till patienterna.
Chokladkaka
Fyllning
Detta behöver du:
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad, hackad
1 tsk vaniljsocker
Bottnar
Detta behöver du:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning
Så här gör du:
Koka upp grädden i en kastrull, ta kastrullen från värmen direkt när grädden kokar upp.
Tillsätt choklad och vaniljsocker och rör tills chokladen smält.
Låt fyllningen svalna och låt den sedan stå i kylen i ca 1 tim.
Rör i krämen några gånger under tiden.
Bottnar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en slät smet.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
Ta ut kakan och strö lite strösocker över den och vänd upp den på ett bakplåtspapper.
Låt kakan kallna.
Dela botten i tre lika stora bitar.
Bred chokladkräm mellan bottnarna och toppa med ett lager chokladkräm.

Lycka till!
Kram