Saffranskärleksmums
Vet att jag inte har uppdaterat här på väldigt länge men de har sina förklaringar. I torsdags bakade jag denna super goda kakan som jag bjöd på mina kollegor på i helgen. Receptet kommer från Lindas bakskola.
Saffranskärleksmums
Detta behöver du:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 påse saffran, 0.5 g
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr
Detta behöver du:
50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl florsocker
2-3 msk pressad citron (eller vatten om man inte vill ha citronsmak)
Garnering
Kokos
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggsmeten ihop med smör och mjölk.
Vispa ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt den kallna i formen.
Glasyr
Så här gör du:
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.
Låt glasyren stelna.
Skär kakan i rutor.




Lycka till!
Kram