Kladdkaka med polly och färskostswirl
Nu ska jag ta mig i kragen och lägga ut detta recept på den goda kladdkaka som jag gjorde på Kladdkakans dag.
Kladdkaka med polly och färskostswirl
Detta behöver du:
150 g smör
150 g mörk choklad, 70%
100 g rostade salta cashewnötter
3 ägg
200 g färskost naturell
3 dl rårösocker
2 dl vetemjöl
100 g segt chokladgodis, t.ex polly
Så här gör du :
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker.
Smält smöret i en kastrull.
Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret.
Låt det smälta under omrörning.
Ställ åt sidan.
Hacka nötterna grovt.
Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten.
Vispa ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen.
Vispa ner chokladen.
Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset.
Häll chokladsmeten i formen.
Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan.
Strö över resten av godiset.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna.
Servera med lättvispad grädde eller glass.

Lycka till!
Kram