Kladdkaka med polly och färskostswirl

Nu ska jag ta mig i kragen och lägga ut detta recept på den goda kladdkaka som jag gjorde på Kladdkakans dag.
 
Kladdkaka med polly och färskostswirl
 
Detta behöver du:
 
150 g smör
150 g mörk choklad, 70%
100 g rostade salta cashewnötter
3 ägg
200 g färskost naturell
3 dl rårösocker
2 dl vetemjöl
100 g segt chokladgodis, t.ex polly
 
Så här gör du :
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker. 
Smält smöret i en kastrull. 
Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret.
Låt det smälta under omrörning. 
Ställ åt sidan. 
Hacka nötterna grovt.
Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten.
Vispa ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen.
Vispa ner chokladen.
Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. 
Häll chokladsmeten i formen. 
Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan.
Strö över resten av godiset. 
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna.
Servera med lättvispad grädde eller glass.
 
 
Lycka till!
 
Kram 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0