Hemmagjord nutella

Hemmagjord nutella
- ca 1burk
 
Detta behöver du:
 
170 g (1 3/4 dl) hasselnötter
340 g mjölkchoklad, hackad
2 msk vegetabilisk olja
3 msk florsocker
1 msk kakao
1st vaniljstång, urskrapade frön
1/2 tsk salt
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Rosta hasselnötterna på ett bakplåtspapper i ungeför 10-12 minuter. 
Slå in nötterna i en kökshandduk och gnid handduken mot nötterna för att få bort så mycket skal som möjligt. 
Det gör ingenting om om det sitter en del skal kvar, för mycket av smaken sitter just i skalet.
Smält chokladen.
Mixa nötterna i en matberedare tills det blivit en hasselnötspasta.
Tillsätt vaniljen, florsockret, kakaon, salt och sedan oljan.
Mixa tills den är slät
Tillsätt smält choklad. 
Mixa igen.
Sila av.
Nutellan kommer verka väldigt flytande men kommer tjockna allt eftersom den kyls ner. 
Förvara i en glasburk med tätt åtsittande lock. 
Hållbarhetstid 2 veckor i rumstemperatur, 1 månad i kylen.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0