Dinkelbaguetter
Jag bakade dinkelbaguetter i fredags. Väldigt goda. Våga prova detta recept trots att det innehåller dinkelmjöl.
Dinkelbaguetter
-12 stycken
Detta behöver du:
15 g jäst
1 dl mjölk, rumsvarm
2 dl filmjölk
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
7-8 dinkelmjöl
Så här gör du:
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt filmjölk, salt, olja och mjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg.
Knåda degen kraftigt i ca 10 minuter så att glutentrådarna blir riktigt starka.
Låt degen jäsa under bakduk i 1-1 1/2 timme .
Dela degen i 12 delar.
Rulla ut dem till baguetter, ca 15 cm långa på ett mjölat bakbord.
Lägg dem på en baguetteplåt eller en plåt med bakplåtspapper.
Skär några sneda snitt i ytan med en vass kniv.
Låt bröden jäsa under bakduk, i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden längst ner i ugnen i 8-12 minuter.

Lycka till!
Kram ♡