Dinkelbaguetter

Jag bakade dinkelbaguetter i fredags. Väldigt goda. Våga prova detta recept trots att det innehåller dinkelmjöl. 
 
Dinkelbaguetter
-12 stycken
 
Detta behöver du:
 
15 g jäst
1 dl mjölk, rumsvarm
2 dl filmjölk
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
7-8 dinkelmjöl
 
Så här gör du:

Smula ner jästen i en bunke. 
Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt filmjölk, salt, olja och mjöl, lite i taget. 
Blanda ihop allt till en smidig deg.
Knåda degen kraftigt i ca 10 minuter så att glutentrådarna blir riktigt starka.
Låt degen jäsa under bakduk i 1-1 1/2 timme .
Dela degen i 12 delar.
Rulla ut dem till baguetter, ca 15 cm långa  på ett mjölat bakbord. 
Lägg dem på en baguetteplåt eller en plåt med bakplåtspapper.
Skär några sneda snitt i ytan med en vass kniv.
Låt bröden jäsa under bakduk,  i ca 30 minuter. 
Sätt ugnen på 250 grader. 
Grädda bröden längst ner i ugnen i 8-12 minuter. 
 
 
Lycka till! 
 
Kram ♡
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0