Halloumipytt med örtsmör och senapskräm
Igår lagade jag och Viktor denna rätt. Blev verkligen super gott så testa detta vetja. Receptet kommer från ica appen.
Halloumipytt
- 4 port
Detta behöver du:
1 liten blomkål (ca 500 g)
250 g champinjoner
ca 1 kg potatis
3 små morötter
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa blomkålen och champinjonerna.
Skär blomkål, champinjoner, potatis och morot i tärningar.
Lägg allt på en plåt.
Ringla över olja och krydda med salt och peppar.
Rosta mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ta ut plåten.
Klicka på örtsmöret och rosta ytterligare 5-10 minuter tills de får fin färg.
Detta behöver du:
50 g rumsvarmt smör
35 g valfria frysta örter t. ex dill, persilja eller basilika
Så här gör du:
Rör ihop smör och örter
Topping
Detta behöver du:
200 g halloumi
65 g babyspenat
Så här gör du:
Skär halloumin i tärningar.
Stek halloumi i olja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna.
Ta ut plåten och strö över halloumi och spenat.
Senapskräm
Detta behöver du:
1/2 grönt äpple
2 dl créme fraiche
1 msk senap
2 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Så här gör du:
Skala och riv äpplet.
Krama ut vätskan.
Blanda det rivna äpplet med créme fraiche, senap, honung, salt och peppar.
Servera krämen till pytten.


Lycka till!
Kram