Äppelkladdkaka
Bakade denna kakan till fikat idag på jobbet och man fick vara snabb om man skulle få en sig en bit. Gick åt som smör i solsken. Fick mycket beröm för denna kaka, en fullträff med andra ord.
Äppelkladdkaka
Detta behöver du:
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
2 äpplen
Kanel eller kardemumma
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl.
Rör ihop allt till en smet.
Skala och riv äpplena.
Rör ner de rivna äpplena i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.
Pudra över kanel eller kardemumma.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 22-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt den svalna i formen.
Pudra kakan med florsocker före servering.

Lycka till!
Kram