Sockerkaka med krossad choklad
Sockerkaka med krossad choklad
Detta behöver du:
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
4 dl vetemjöl
50 g mörk choklad, krossad
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, salt, bakpulver, smör och mjöl.
Blanda ihop allt till en jämn smet, men inte för länge för då blir glutentrådarna starka och kakan seg.
Rör försiktigt ner chokladbitarna när smeten är färdigvsispad.
Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
Grädda kakan nedre delen i ugnen i 35-40 minuter.
Låt kakan kallna i formen.

Lycka till!
Kram