Apelsinpannacotta
Denna pannacotta gjorde jag till nyår. Frisk och gott. Receptet kommer från jennysmatblogg.nu. Älskar dessa glas som jag fick i studentpresent.
Apelsinpannacotta
- 6 st
Detta behöver du:
2 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
1 styck apelsin
(skal + 2 msk pressad apelsinsaft)
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
1 styck apelsin
(skal + 2 msk pressad apelsinsaft)
Apelsintopping
1 1/2 gelatinblad
2 dl pressad apelsinsaft
2 dl pressad apelsinsaft
Så här gör du:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Värm upp grädden tillsammans med sockret i en kastrull.
Värm upp grädden tillsammans med sockret i en kastrull.
Skär ett snitt på längden i vaniljstången och skrapa ur fröna och vänd ner både stång och frön ner i kastrullen.
Riv ner skalet på den tvättade apelsinen och pressa ner 2 msk apelsinsaft.
Låt allt sakta sjuda upp, när grädden kokar så fiskar du upp stången.
Krama ur gelatinbladen och rör ut med grädden.
Rör om ordentligt så allt blandas.
Häll upp i små portionsglas och ställ in i kylen i minst tre timmar innan du gör toppingen.
Topping
Lägg bladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Krama ner saften i en kastrull och låt sjuda upp, dra direkt bort från plattan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner ordentligt i apelsinsaften så att allt blandas väl.
Låt svalna något innan du häller detta lagret över pannacottan.
Ställ in i kylen minst en timme innan servering.
Lycka till!
Kram