Browniesbotten med hallonpannacotta och chokladmousse

När vi firade mig så stod jag självklart för tårtan. Ni som känner mig vet att jag älskar choklad och att jag inte skulle kunna leva utan det. Så det blev browniesbotten med hallonpannacotta och chokladmousse. Det blev förbaskat gott måste jag säga. Fick mycket beröm för den. Det enda var att jag borde ha låtit moussen få stå i kylen ett tag innnan jag bredde på den på tårtan. Nu var min mousse lite för lös i konsistensen. Jag sparade lite av hallonpannacottan och chokladmoussen och hällde i olika storlekar av kupolformade silkonformar som jag skulle ha till dekor. Sen frös jag in formarna och tog upp formarna när jag skulle dekorera tårtan. Jag dekorerade även tårtan med hallon, citronmeliss och vita- och silverkulor 
 
Browniesbotten
- 1 springform
 
Detta behöver du:
 
120 mörk choklad
113 g smör eller margarin
250 g strösocker
3 stora ägg
95 g vetemjöl
1/4 tsk salt
 
Så här gör du:
Smält chokladen tillsammans med smöret.
Låt svalna.
Rör ner sockret och äggen.
Blanda ordentligt.
Blanda ner mjölet och saltet.
Fördela smeten i en springform.
Grädda i 170 grader i cirka 20 minuter.
Låt svalna.
 
Hallonpannacotta
 
Detta behöver du:
 
3 gelatinblad
250 g hallon
100 g strösocker
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
 
här gör du:
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst i 10 minuter.
Värm hallon, strösocker och grädde i en kastrull och låt det koka upp.
Häll ner vaniljsockret och mixa med en stavmixer och sila sedan ner vätskan i en bunke.
Vrid ut gelatinbladen och smält det i den varma vätskan i bunken.
Låt gärna pannacotta smeten svalna av så den blir lite tjockare i konsistensen innan du häller den på brownien.
Sätt gärna tårtremsa runt kanten i springformen innan du häller på pannacottan.
Ställ in formen i frysen i minst 4-5 timmar.
 
Mjölkchokladmousse
 
Jag fick över en del mousse . Jag gångade detta recept 3 gånger men blev mousse över som sagt. Tror nog att det skulle räcka att bara dubbla receptet men det beror ju på hur mycket mousse man vill ha. Jag skriver receptet som 1 sats. Beroende på hur mycket du vill ha så får du dubbla eller tredubbla receptet själv.
 
Detta behöver du:
 
150 g mjölkchoklad
2 äggulor
1 msk strösocker
2 dl vispgrädde
 
Så här gör du:
Bryt chokladen i bitar och smält den i micro eller över vattenbad.
Vispa ihop äggulor och socker.
Rör ner chokladen under omrörning (blir inte rädd om det ser skuren ut, det kommer bli bättre när du har blandat ner grädden).
Vispa grädden och blanda med chokladsmeten. 
Låt moussen stå i kylen i cirka 1 timme. 
Ta ut tårtan från frysen.
Lossna formen och bred på moussen och runt om tårtan.
Sätt in tårtan i frysen igen. 
Tårtan kan du med fördel göra dagen innan. 
Ta upp tårtan från frysen cirka 4 timmar innan och sätt tårtan i kylen så att den tinar långsamt. 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 
 
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0