Chokladskålar

1 maj hade jag Viktor här och då bjöd jag på chokladmousse med lite hasselnötter i hemgjord chokladskål och färska bär till. 
 
 
Så i dettta inlägg tänkte jag beskriva hur man gör egna chokladskålar. Det är inte alls så svårt. Man behöver bara ha lite tålamod. 
 
Du behöver:
 
- Vattenballonger är bäst men det funkar med vanliga också. Chokladen lossnar lättare om man använder sig utav vattenballonger. 
- Choklad
 
Så här gör du:
 
Blås upp ett gäng ballonger.
 
 
Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro. Klicka ut choklad på en plåt med bakplåtspapper. Dettta ska bli foten på skålen. Doppa sen ballongen i chokladen och sätt ballongen i "chokladfoten". Nu är det bara att ha tålamod och låta chokladen stelna i rumstemperatur eller i kylen. 
 
 
Nu kommer det kritiska momentet. När chokladen har stelnat helt och hållet så är det bara att sticka hål på ballongerna alternativ klippa sönder de. Nu är det bara att hoppas på att chokladskålarna inte går sönder utan är hela. 
 
 
 
Skålarna håller sig bäst i kylen. Servera mousse i din chokladskål eller varför inte göra det enkelt och bara fylla din skål med färska bär och glass. Passar ju perfekt nu till sommaren. 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0