Lök- och tomatpaj

Lök- och tomatpaj
 
Detta behöver du:
 
Botten
 
150 g kallt smör
5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
 
Fyllning
 
3 rödlökar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
salt och peppar
2 tomater
150 g riven cheddarost
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
 
Så här gör du:
 
Botten
 
Skär smöret i mindre bitar.
Blanda samman mjöl och smör till en smulig deg.
Tillsätt vattnet.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form, ca 26 cm i diameter.
Nagga bottnen med en gaffel.
Ställ i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
 
Fyllning
 
Skala, halvera och skär röd och gul lök i skivor.
Skala och finhacka vitlöken.
Fräs röd och gul lök mjuka i smör cirka 5 minuter.
Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare i cirka 5 minuter.
Krydda lökfräset med timjan, salt och peppar.
Skär tomaterna i skivor.
Lägg lökfräset i pajskalet.
Strö över osten.
Lägg på tomatskivorna.
Vispa upp äggen i en skål.
Tillsätt mjölk och grädde.
Häll äggstanningen över pajen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter, till äggstanningen har stannat.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0