Rotfrukter i ugn med halloumi

Idag blev de detta till middag. Jag hoppade rotselleri och sen tog jag torkad timjan istället för färsk. Jag gjorde en kall sås på creme fraiche, honung, vitlök, citronsaft och salt och peppar. Blev verkligen supergott. 
 
Rotfrukter i ugn med halloumi
- 4 port
 
Detta behöver du:
 
4 palsternackor
4 morötter
1/2 rotselleri
2 rödlökar
1 msk olja
5 kvistar färsk timjan
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 paket halloumiost (á 150 g)
 
Så här gör du
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär rotfrukterna i stavar och rödlöken i klyftor.
Lägg i en form eller långpanna.
Ringla över olja.
Sätt in i ugnen i cirka 35-40 minuter.
Rör ett par gånger under tiden.
Lägg på timjanskvistarna de sista 5 minuterna.
Salta och peppra.
Tärna och stek halloumin gyllenbrun på medelvärme i lite olja. 
Fördela halloumin över de nyrostade rotfrukterna före servering.
Bjud som en egen rätt eller som tillbehör till stekt eller grillad kyckling, fläsk eller fisk.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0