Passionsfrukt & mörk choklad biskvier

Här kommer receptet på passionsfrukt & mörk choklad biskvier.
 
Passionsfrukt & mörk choklad biskvier
- cirka 15 st
 
Detta behöver du:
 
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
 
Smökräm
 
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 - 3 st passionsfrukt
 
Topping
 
150 g mörk choklad
 
Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan.
Blanda ihop med socker och äggvita.
Spritsa eller klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitten i ugnen i cirka 10 minuter, tills de har fått en fin färg.
 
Smörkräm
 
Vispa ihop smör, florosocker och vaniljsocker fluffigt.
Tillsätt passionsfrukten och fortsätt vispa.
Bred smörkrämen lite toppigt med en sked eller palett på undersidan av mandelbottnarna. 
Ställ i kyl eller frys minst 1 timme.
 
Topping
 
Smält chokladen i en t.ex kopp i micro.
Doppa biskvierna i chokladen.
Vrid eller skaka så att överflödig choklad rinner av.
 
Förvaras i kyl men går också jättebra att frysa dom.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0