Knaprig müsli

Idag gjorde jag den här müsli som jag har tänkt att göra i hundra år eller rättare sagt sjukt länge iallafall. Jag blev inte besviken, blev riktigt god . Hade inga hasselnötter hemma så jag tog valnötter istället. Går ju ta lite vad man haver. Recepet kommer från ica.
 
Knaprig müsli
 
Detta behöver du:
 
1 liter havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
1 dl vatten
1 dl ljus sirap eller lönnsirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
 
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna (jag tog en ugnsplåt).
Grovhacka nötterna och blanda med grynen.
Blanda vatten, sirap, olja och kanel.
Häll blandningen över flingorna och rör om.
Rosta flingorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter. 
Rör om några gånger under tiden. Jag körde först 10 minuter och sen 5 minuter i taget. 
Servera till yoghurt eller glass.
 
 
Vi tog lite glass med banan, kolasås och hallon nu ikväll. Jag strödde lite av den här müsli över glassen och så gott det var med lite crunch till. 
 
Lycka till!
 
Kramar
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0