Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

Igår lagade jag och Viktor denna rätt. Blev verkligen super gott så testa detta vetja. Receptet kommer från ica appen.
 
Halloumipytt
 - 4 port
 
Detta behöver du:
 
1 liten blomkål (ca 500 g)
250 g champinjoner
ca 1 kg potatis
3 små morötter
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa blomkålen och champinjonerna.
Skär blomkål, champinjoner, potatis och morot i tärningar.
Lägg allt på en plåt.
Ringla över olja och krydda med salt och peppar.
Rosta mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ta ut plåten.
Klicka på örtsmöret och rosta ytterligare 5-10 minuter tills de får fin färg.
 
Örtsmör
 
Detta behöver du:
 
50 g rumsvarmt smör
35 g valfria frysta örter t. ex dill, persilja eller basilika
 
Så här gör du:
 
Rör ihop smör och örter
 
Topping
 
Detta behöver du:
 
200 g halloumi
65 g babyspenat
 
Så här gör du:
 
Skär halloumin i tärningar.
Stek halloumi i olja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna.
Ta ut plåten och strö över halloumi och spenat.
 
Senapskräm
 
Detta behöver du:
 
1/2 grönt äpple
2 dl créme fraiche
1 msk senap
2 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
 
Så här gör du:
 
Skala och riv äpplet.
Krama ut vätskan.
Blanda det rivna äpplet med créme fraiche, senap, honung, salt och peppar.
Servera krämen till pytten.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0