Jordgubbskaka
Gjorde denna i fredags till fikat på jobbet. Fick mycket beröm för den och många ville ha receptet. En enkel och god kaka med jordgubbar.
Jordgubbskaka
- ca 12 bitar
Detta behöver du:
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
Ca 200 g jordgubbar, frysta
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt sist smöret och blanda allt till en slät smet.
Dela de stora jordgubbarna så att de får ungefär samma storlek.
Häll smeten i en smord och bröad form eller klädd med bakplåtspapper, 19 x 26 cm eller en rund springform, ca 23 cm.
Lägg jordgubbsbitarna ovanpå smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter.
Låt den svalna i formen.
Pudra över florsocker och skär kakan i bitar.
Servera den gärna med en klick vispgrädde, vaniljsås eller glass.


Lycka till!
Kram